Några filmtips i vintermörkret =)

När det är mörkt och kallt ute är det mysigt att tända ljus, fixa fika och se en bra film. Här kommer några filmtips!

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
Jim Carrey och Kate Winslet spelar mot varandra i denna tragiska kärlekssaga om paret Joe och Clementine som raderar minnen av varandra för att hela sina brustna hjärtan. 

Benjamin Buttons otroliga liv (2008)
Cate Blanchett och Brad Pitt spelar mot varandra i denna episka historia om Benjamin som föds i en äldre mans kropp och sedan åldras baklänges. I regi av David Fincher.

Fyren mellan haven (2016)
Alicia Vikander och Michael Fassbender spelar ett par som ställs inför ett svårt moraliskt dilemma när ett spädbarn flyter iland i en livbåt nedanför deras fyr.
Django Unchained (2012)
En av Quentin Tarrantinos mästerverk med bl.a. Leonardo Dicaprio, Jamie Foxx och Christoph Waltz i huvudrollerna. Det är två år före inbördeskriget i amerikanska södern och slaven Django ställs öga mot öga med den tyskfödde prisjägaren Dr. King Shultz.
The Hunger Games (2012)
I en dystopisk framtid i landet Panem skickas varje år två ungdomar från de tolv distrikten till det livsända ”Hungerspelen” där bara den som överlever vinner. Av Gary Ross med Jennifer Lawrence i huvudrollen.
World War Z (2013) 
Brad Pitt spelar en familjefar som desperat försöker sätta stopp för den zombieepidemi som härjar över världen. Löst baserad på succéboken med samma namn av Max Brooks.
Hundraettåringen som smet från notan och försvann (2016)
Robert Gustafsson återvänder till rollen som den simple Allan Karlsson, en man vars livshistoria döljer både möten med kända historiska figurer och en hel del dynamit. 
Monty Pythons Life of Brian – Ett herrans liv (1979)
Tre visa män kommer med gåvor till den lilla Brian som de misstagit för Jesus. En förväxling som trots att den senare rättas till, för alltid kommer kasta en skugga över Brians liv. Se John Cleese och Terry Gilliam briljera i detta galna Monty Python-spektakel. 
The Cabin in the Woods (2012)
Joss Whedon (The Avengers) står som manusförfattare bakom denna blivande kultrulle som leker med skräckgenrens alla stereotyper. Fem ungdomar beger sig iväg till en stuga i skogen och uppdagar snart platsens blodiga historia samt inser att någon övervakar dem.
The Conjuring (2013)
James Wan drog igång den nya skräckvågen genom en kuslig historia om de två spökjägarna Ed och Lorraine Warren. Tillsamman måste de rädda en familj undan ondskan som hemsöker deras nyinköpta hus.
Veronica (2017)
Veronica och hennes vänner använder sig av en Oujiaboard för att ta kontakt med hennes döde pappa. Under seansen tuppar Veronica av och minns därför ingenting av vad som skett, men strax därpå börjar hennes hem sakteligen förändras… och inte till det bättre. 
Mig äger ingen (2013)
En berättelse om en ensamståendes pappas relation till sin dotter. Om alkoholens makt, om barnets utsatthet men också om kärlek, svek och röda fanor i 70-talets Sverige.
Känn ingen sorg (2013)
Baserad på Håkan Hellströms musik och texter. Filmen följer musikaliska Pål i jakten på sina drömmar att lyckas med musiken i ett sommarvarmt Göteborg.
Dear John (2010)
Baserad på en roman av Nicholas Sparks. En arg rebell, John hoppar av skolan och tar värvning i armén. Snart träffar han sin drömtjej, Savannah. Deras kärleksaffär växer sig snabbt stark och Savannah lovar att vänta på John tills hans tjänstgöring är över. Men 9/11 förändrar allt, och John tar värvning igen.
Brokeback Mountain (2005)
Heath Ledger och Jake Gyllenhall spelar mot varandra i detta episka romantiska drama om rancharbetaren Ennis och rodeocowboyen Jack som träffas under sommaren 1963 och knyter ett livslångt band till varandra.
Till sist en Klassiker:
Schindler’s List (1993)
Steven Spielbergs mästerverk berättar om hur judarna i Krakow fördrevs från sina hem och tillsist fraktades till dödslägret Plazów, en plats där de tvingades arbeta under fruktansvärda former innan de skickades vidare till Auschwitz för gasning. Oskar Schindler lyckades med list och mod rädda hundratals liv undan döden.

Hoppas ni får en jättemysig filmkväll!  =)